Lorentz Vedeler

portrettfoto av Lorentz
Adresse:
Solheimslien 60,
5056 Bergen
Alder:
Sivil status:
ugift
Telefon:
+47 952 39 945
Epost:
[email protected]
Andre steder på nett:

Hei! Jeg heter Lorentz og har programmert C# profesjonelt i en del år nå. Først som praktikant samtidig med utdanningen på HiB. Etter studiene har jeg jobbet fulltid i Escali Financials før jeg begynte i Bouvet i 2018. Målet mitt er å utvikle og levere applikasjoner av høy kvalitet, som kunden blir glad av å bruke. Jeg er lidenskapelig opptatt av godt objektorientert design og kodekvalitet. Min foretrukne utviklingsplattform er .net core og Microsoft Azure, men er ikke redd for å forsøke seg på andre teknologier.

I tillegg til programmering har jeg arbeidet med business intelligence med verktøy som Sql Server Reporting Services og Power BI.

Arbeidserfaring

Bouvet ASA

Konsulent

2018 –

Som konsulent i Bouvet har jeg vært med på å utvikle løsninger i samarbeid med flere kunder, og på tvers av mange fagdisipliner. I tillegg til utviklingsoppgavene, har jeg blant annet bidratt med tilbudsskriving.

Jeg har vært utleid til Equinor nesten helt siden jeg startet i Bouvet. I løpet av den tiden har jeg fått være med på Equinors store satsing på Azure. I det siste har jeg vært tech lead på backend for et team med tre andre utviklere. Teamet vårt bidrar inn i et større prosjekt med rundt 40-50 utviklere totalt. Gjennom oppdragene i LCI-avdelingen (Life Cycle Information) har jeg bidratt i prosjekter som tar i bruk flere av tjenestene som Azure leverer. Blant annet Docker, ARM, pipelines, functions, app services, key vaults, Azure AD og AKS.

Escali Financial Systems AS

Systemutvikler

2013 – 2017

De siste årene har jeg i hovedsak jobbet med utvikling av en desktop-applikasjon for beregning og rapportering av diverse finansielle nøkkeltall over tid. Klienten er skrevet i WPF med prism-rammeverket i bunn. Rapportene i systemet er laget vha. Microsoft Sql Server Reporting Services. Her har jeg samarbeidet tett med kunden og sammen har vi funnet løsninger på problemene de har.

I tillegg har jeg deltatt i et prosjekt for forsikringskunder der vi har utviklet funksjonalitet for Solvency II-rapportering. Fra stillingen i Escali har jeg også fått kjennskap til ulike finansielle instrumenter og en viss innsikt i finansmarkedet.

Escali Financial Systems AS

Systemutvikler (praktikant)

2009 – 2013

Som praktikant hos Escali jobbet jeg med å konvertere rapporter fra et gammelt Access-system til Sql Server reporting services. I tillegg var jeg også med på å utvikle et system for å rapportere finansiell risiko og avkastning.

Freelance Webdesigner

2006 – 2009

Jeg lærte meg html og css på fritiden det første året av videregående, og i løpet av skoletiden fikk jeg et par betalte oppdrag. Dessverre er det ingen av dem som fremdeles er i bruk.

Utdanning

Høyskolen i Bergen

Bachelor – Dataingeniør

2010 – 2013

Jeg har en bachelorgrad med spesialisering i web- og mobilteknologi fra Høyskolen på Vestlandet (tidligere Høyskolen i Bergen). Bacheloroppgaven ble gitt av Escali Financials. Vi laget et program for å kjøre planlagte importer av data fra mange ulike leverandører, blant andre DnB, Bloomberg og Norges Bank. Oppgaven ble nominert til den beste på instituttet.

San Diego State University

Utvekslingsprogram

2012

Jeg tok det tredje semesteret på høyskolen i San Diego, California. Her fikk jeg bryne meg på et fag på master-nivå (CS-635 Object-Oriented Design and Programming). Dessuten fikk jeg mye øvelse i engelsk — jeg dro nemlig bort alene for å få mest mulig utbytte av kulturutvekslingen.

Verv

Bergen Røde Kors

Frivillig Leksehjelp

2016 – 2018

Som frivillig leksehjelp får jeg muligheten til å hjelpe ungdom som sliter med skolen, og noen som bare trenger hjelp med de virkelig vanskelig oppgavene. Uansett synes jeg det er veldig givende å se fremgangen til elevene.

Avinta Trend

Styremedlem

2014 –

Jeg har vært med i styret til Avinta Trend, et investeringsselskap med fokus på teknologiselskaper, siden 2014. Her har jeg fått en god innføring i aksjemarkedet og finansiell analyse.

Kurs/Sertifiseringer

Microsoft LEAP 2017

Jeg var med Microsofts Lead Enterprise Architect Program til hovedkontoret utenfor Seattle i fem dager og siden på masterclasses i Oslo. Her ble vi kurset i arkitekturer og sikkerhet for Microsofts skyløsninger. Vi var også med på et hackaton der vi fikk prøve ut Microsofts Cognitive Services. Vårt lag lagde en slack-bot som brukte cognitive services til å forstå kommandoer på "vanlig" engelsk.

React and Redux = Web Applications the Facebook way 2018

Kurset ble holdt av Rick Beerendonk og tok for seg utvikling av single-page applikasjoner med React og jsx. Det var også en modul som inneholdt grunnleggende bruk av Redux.

Architecture with agility 2019

Kurset ble holdt av Kevlin Henney og gikk gjennom hans metodikk for å designe systemer som tåler endringene en smidig utviklinsmetodikk nødvendivis medfører. Sentrale tema var loggføring av arkitekturbeslutninger, forberede for endringer, og hvordan prosessen kan tilrettelegge for at beslutninger ikke tas før man har mest mulig informasjon om systemet.

Språk

  • norsk (morsmål)
  • engelsk (flytende)
  • tysk (grunnleggende)

Interesser

Min store lidenskap er å oppleve andre lands natur, kultur og historie, og jeg har som mål å besøke alle kontinentene kloden har å by på. Jeg er også veldig interessert i musikk og drar ofte på konserter. Som følge av interessen for musikk, har jeg spilt en del gitar, men det er tydeligvis ikke der de store talentene ligger.