Lorentz Vedeler

portrettfoto av Lorentz
Adresse:
Solheimslien 60,
5056 Bergen
Alder:
Sivil status:
ugift
Telefon:
+47 952 39 945
Epost:
[email protected]
Andre steder på nett:
Hei! Jeg heter Lorentz og har programmert C# profesjonelt i en del år nå. Målet mitt er å utvikle og levere applikasjoner av høy kvalitet, som kunden blir glad av å bruke. Jeg ønsker å arbeide med moderne arkitekturer, og forsøker stadig å holde meg oppdatert på det som beveger seg i teknologibransjen. Selv om jeg stort sett har jobbet med skrivebordsapplikasjoner så langt, har jeg ikke sovet i timen, og har forsøkt meg litt i både asp.net core og angular 2, men har aldri fått anledning til å sende noe til produksjon; det har jeg lyst til å gjøre noe med. Dersom dere behøver en ny mann på laget håper jeg at dere ikke nøler med å ta kontakt.

Arbeidserfaring

Bouvet ASA

Konsulent

2018 –

Som konsulent i Bouvet har jeg vært med på å utvikle løsninger i samarbeid med flere kunder, og på tvers av mange fagdisipliner. I tillegg til utviklingsoppgavene, har jeg blant annet bidratt med tilbudsskriving.

Escali Financial Systems AS

Systemutvikler

2013 – 2017

De siste årene har jeg i hovedsak jobbet med utvikling av en desktop-applikasjon for beregning og rapportering av diverse finansielle nøkkeltall over tid. Klienten er skrevet i WPF med prism-rammeverket i bunn. Rapportene i systemet er laget vha. Microsoft Sql Server Reporting Services. Her har jeg samarbeidet tett med kunden og sammen har vi funnet løsninger på problemene de har.

I tillegg har jeg deltatt i et prosjekt for forsikringskunder der vi har utviklet funksjonalitet for Solvency II-rapportering. Fra stillingen i Escali har jeg også fått kjennskap til ulike finansielle instrumenter og en viss innsikt i finansmarkedet.

Escali Financial Systems AS

Systemutvikler (praktikant)

2009 – 2013

Som praktikant hos Escali jobbet jeg med å konvertere rapporter fra et gammelt Access-system til Sql Server reporting services. I tillegg var jeg også med på å utvikle et system for å rapportere finansiell risiko og avkastning.

Freelance Webdesigner

2006 – 2009

Jeg lærte meg html og css på fritiden det første året av videregående, og i løpet av skoletiden fikk jeg et par betalte oppdrag. Dessverre er det få av dem som fremdeles er i bruk, den eneste som er igjen er http://www.annetveitknutsen.no

Utdanning

Høyskolen i Bergen

Bachelor – Dataingeniør

2010 – 2013

Jeg har en bachelorgrad med spesialisering i web- og mobilteknologi fra Høyskolen på Vestlandet (tidligere Høyskolen i Bergen). Bacheloroppgaven ble gitt av Escali Financials. Vi laget et program for å kjøre planlagte importer av data fra mange ulike leverandører, blant andre DnB, Bloomberg og Norges Bank. Oppgaven ble nominert til den beste på instituttet.

San Diego State University

Utvekslingsprogram

2012

Jeg tok det tredje semesteret på høyskolen i San Diego, California. Her fikk jeg bryne meg på et fag på master-nivå (CS-635 Object-Oriented Design and Programming). Dessuten fikk jeg mye øvelse i engelsk — jeg dro nemlig bort alene for å få mest mulig utbytte av kulturutvekslingen.

Verv

Bergen Røde Kors

Frivillig Leksehjelp

2016 – 2018

Som frivillig leksehjelp får jeg muligheten til å hjelpe ungdom som sliter med skolen, og noen som bare trenger hjelp med de virkelig vanskelig oppgavene. Uansett synes jeg det er veldig givende å se fremgangen til elevene.

Avinta Trend

Styremedlem

2014 –

Jeg har vært med i styret til Avinta Trend, et investeringsselskap med fokus på teknologiselskaper, siden 2014. Her har jeg fått en god innføring i aksjemarkedet og finansiell analyse.

Kurs/Sertifiseringer

Microsoft LEAP 2017

Jeg var med Microsofts Lead Enterprise Architect Program til hovedkontoret utenfor Seattle i fem dager og siden på masterclasses i Oslo. Her ble vi kurset i arkitekturer og sikkerhet for Microsofts skyløsninger. Vi var også med på et hackaton der vi fikk prøve ut Microsofts Cognitive Services. Vårt lag lagde en slack-bot som brukte cognitive services til å forstå kommandoer på "vanlig" engelsk.

Språk

  • norsk (morsmål)
  • engelsk (flytende)
  • tysk (grunnleggende)

Interesser

Min store lidenskap er å oppleve andre lands natur, kultur og historie, og jeg har som mål å besøke alle kontinentene kloden har å by på. Jeg er også veldig interessert i musikk og drar ofte på konserter. Som følge av interessen for musikk, har jeg spilt en del gitar, men det er tydeligvis ikke der de store talentene ligger.